Start met een alles anderZ kudde sessie! Uit onderzoek blijkt dat mensen de dingen doen zoals ze het vooral gewend zijn om te doen. Ga maar na; jij rijdt elke dag dezelfde route naar je werk, Hoe vaak betrap je jezelf er op dat je denkt; oh ben ik hier al? Of iets anders; denk jij erbij na als je op de fiets je voortbeweegt, of doen jouw benen dat vanzelf?

Dit zijn wat ‘gewone’ zaken die een patroon zijn geworden. Iets wat we ‘altijd al zo hebben gedaan’, gaan we vroeger of later onbewust doen. Helaas lossen we ook ingewikkeldere zaken, zoals bijvoorbeeld een conflict met een collega op via vaste patronen. Daarom zitten patronen ons nogal eens in de weg als we het anders willen gaan doen. Tijdens een anderZ teamdag worden onbewuste patronen duidelijk en kun je er iets mee gaan doen.

Voor wie werken wij?

Mensen die deze patronen herkennen en willen doorbreken! Die eigen en teamkracht willen genereren! Door de achterliggende onbewuste processen bloot te leggen wordt je je bewust waarom jij doet wat je altijd deed. Als je je bewust wordt dat 95 % van de beslissingen in jouw lichaam onbewust gebeuren, ga je vanzelf anders naar zaken kijken en dingen anders doen! Dat is stap 1, daarna volgt de rest.

Door vele gesprekken met het bedrijfsleven en overheidsinstanties te voeren en hulp te bieden weten wij dat patronen nogal eens in de weg zitten voor een optimale werksfeer. Vandaar dat hier bouwstenen voor hebben ontwikkeld die aanspreken en effect hebben. Onze doelgroep dat ben….

Jij….

  • Bent manager van een team en doet je ding, en de baas vindt het niet genoeg.
  • Bent gevraagd voor een nieuwe functie, een stap omhoog, en dat is best een dingetje.
  • Wil het wel anders doen, maar hebt geen gereedschap hiervoor.
  • Denkt dat je jezelf best goed kent, maar zou dat nog wel wat willen verdiepen.
  • Hebt een conflict met een van je medewerkers of een collega en wil hier vanaf.

Vertrouw op jezelf zodat jij beter je eigen doel voor ogen kunt houden. Als je dat scherp hebt loop je sneller in de richting die jij wilt lopen.

Jouw team…

  • Wil werken aan verandering.
  • Moet op een andere manier gaan werken om meer resultaat te behalen.
  • Zoekt verdieping om beter te kunnen samenwerken.
  • Kan het onderling niet zo goed vinden met elkaar.

Het is goed helder te hebben wat de onderlinge verschillen in het team (waar jij in werkt) zijn. Wij maken een en ander voor jullie op een ervaringsgerichte wijze inzichtelijk en bespreekbaar. Talenten en valkuilen worden helder. Belemmerende patronen komen boven water en samen ontwikkelen jullie nieuwe manieren om het anderZ te doen. Uiteraard leidt dit tot een team waar iedereen lekker in zijn of haar vel zit en samen successen vieren.

Een nieuwe werkgever

20 jaar was hij in dienst. Toen besloot hij dat het tijd werd voor wat anders. Dat de kansen op echte waardering voor zijn werk bij een andere werkgever wel eens groter zouden kunnen zijn.
Het is nogal wat, zomaar na 20 jaar een vaste werkgever loslaten. Een werkgever die door de jaren heen nogal eens van bedrijfsnaam veranderde, door overnames aan diverse kanten. Je begrijpt, een werkgever met veel werknemers.