Terug naar de natuur

Wij gebruiken de natuur als een heel belangrijke bouwsteen van onze programma’s.  Zonder deze bouwsteen krijgt ons verhaal een stuk minder impact. We gebruiken het als metafoor en doen ons ding in het groen. Dit betekent niet dat we er veel over praten. Oh nee, we laten jullie het liever ervaren en doen inspirerende opdrachten waar de natuur in al zijn facetten een rol speelt.

Hiervoor werken we samen met diverse partijen die zich verbonden hebben in de Groene Sportschool, een intitiatief van de Provincie Zuid- Holland. Zo kennen we wandelcoaches, natuurgidsen en sportieve trainers, mindfullness coaches running therapeuten en nog veel meer die ieder op hun eigen unieke wijze een bijdrage kunnen leveren aan onze programma’s

De natuur draagt bij om vanuit een ander perspectief naar jezelf, je werk en de samenleving te kijken.

De wetenschap zegt het ook:

“UIT HERSENONDERZOEK BLIJKT DAT WE ONS FITTER VOELEN ALS WE IN DE NATUUR ZIJN GEWEEST.”

“ACTIVITEITEN DIE ZELFBELONEND ZIJN, ZOALS WANDELEN IN DE NATUUR, LADEN DE AANDACHT WEER OP. HET WERKGEHEUGEN VERBETERT.”

“NATUUR IS ECHT EEN VLUCHTHEUVEL VOOR DE GEEST.”

Mark Mieras – Wetenschapsjournalist

Uit een evaluatie van verschillende beweegprogramma’s is gebleken dat zowel op korte als op lange termijn de uitval minder groot is in programma’s die bewegen in de buitenlucht stimuleren dan in programma’s die binnensporten stimuleren (Gezondheidsraad & RMNO, 2004; Reynolds, 2002).

 

Aan de kust, in het bos of de duinen, in het stadspark, op een grasveld. Op natuurplekken waar je niet zo maar mag komen, waar je de buitenlucht hoort en ruikt, de wind door je haren voelt en een horizon ziet, daar werken wij.