Teamtraining en ontwikkeling, met of zonder paarden: Wordt een (nog) succesvol(ler) team!

Doorbreken van vaste patronen is lastig, zeker als een groep of team gewend is om zaken op een bepaalde manier te doen. Ga maar na; jij werkt al een tijdje samen met je collega’s en kent ze best goed. Als jullie een vergadering hebben weet jij al van te voren hoe Piet gaat reageren op het onderwerp ‘samen aan een project werken’ en wat Carla doet als het over ‘de toekomst’ gaat. 

Dit zijn stuk voor stuk onderwerpen waar iedereen op zijn of haar manier specifiek op reageert. Ieder mens doet dit vanuit een eigen patroon, omdat dit nu eenmaal zo bij iemand ‘geprogrammeerd’ is. Omdat we ergens geleerd hebben dat het handig is er zo op te reageren. En iets wat we ‘altijd al zo hebben gedaan’, gaan we op enig moment min of meer onbewust doen.

Helaas lossen we ook ingewikkeldere zaken, zoals bijvoorbeeld een conflict met een collega, via vaste patronen op. En gebeurt er dus vooral niet veel. Daarom zitten patronen ons nogal eens in de weg als we het anders willen gaan doen.

Teamtraining bij Alles AnderZ

Middels onze teamtraining leren wij teams anderZ naar zichzelf te laten kijken, en brengen we harde en zachte skills samen. Wij geven inzicht in hoe we uit die vaste patronen kunnen stappen en wat een ieder in dit team daarvoor nodig hebt. Inzicht in gedrag en communicatie en het laten voelen en ervaren. Zo begeleiden wij begeleiden teams enige tijd vanaf de zijlijn. In dit traject focussen we vooral op zaken als luisteren, motiveren, vertrouwen en oprecht communiceren. Dit alles, zodat jullie samen als team nóg succesvoller worden.

Meer weten over onze teamtraining? Neem dan contact met ons op!

Welke teams trainen wij?

Teams die deze patronen willen doorbreken! Teams die teamkracht willen genereren! Door achterliggende onbewuste processen van patronen bloot te leggen wordt je je bewust waarom jij doet wat je altijd deed. Als je je bewust wordt dat 95% van de beslissingen in jouw lichaam onbewust gebeuren, ga je vanzelf anders naar zaken kijken en dingen anders doen! Dat is stap 1, daarna volgt de rest.

Door vele gesprekken met het bedrijfsleven en overheidsinstanties te voeren en tevens hulp te bieden, weten wij dat patronen nogal eens in de weg zitten voor een optimale werksfeer. Vandaar dat wij speciale trainingen hebben ontwikkeld die aanspreken en effect hebben.

Jouw team…

  • Wil werken aan verandering.
  • Moet op een andere manier gaan werken om meer resultaat te behalen.
  • Zoekt verdieping om beter te kunnen samenwerken.
  • Kan het onderling niet zo goed vinden met elkaar.

Het is goed om helder te hebben wat de onderlinge verschillen in het team (waar jij in werkt) zijn. Wij maken een en ander voor jullie op een ervaringsgerichte wijze inzichtelijk en bespreekbaar. Talenten en valkuilen worden helder. Belemmerende patronen komen boven water en samen ontwikkelen jullie nieuwe manieren om het anderZ te doen. Uiteraard leidt dit tot een team waar iedereen lekker in zijn of haar vel zit en samen successen wil vieren.

Herkennen jullie jezelf in bovenstaande punten en zijn jullie op zoek naar verandering? Neem dan nu contact op met een van onze professionals voor meer informatie over onze teamtraining. Samen zorgen we ervoor dat het hele team (nog) succesvol(ler) wordt!

Quotes van mensen die je voorgingen

Ik wist niet dat dit zo snel zou werken, WOW wat een effect

Voor heel lang dacht ik dat het altijd aan de ander lag, nu weet ik wat mijn bijdrage is in dit proces, en hoe ik het anders kan doen

Ik ging altijd eerst de problemen van mijn collega’s oplossen. Nu zorg ik beter voor mezelf en daardoor ook voor mijn collega’s.

Mijn lijf heeft me echt veel te vertellen, ik weet nu hoe ik er beter naar kan luisteren

Vroeger werd ik heel snel boos, nu weet ik hoe mijn brein me in de mail neemt en kan ik beter rustig blijven.

Ik wilde inzicht in mezelf om zo beter te kunnen samenwerken. Dat heb ik… én meer, ik ben weer helemaal happy in mijn werk.

Klik of tik op de plaatjes
voor meer informatie

Hierbij hanteren we de volgende uitgangspunten

WIJ HOUDEN VAN DE 3 REGELS VAN ALPINISME:
Het lijkt altijd verder weg dan het is
Het voelt altijd groter dan het is
En… Het ziet er altijd moeilijker uit dan het is

Wat en hoe we het ook doen, we doen het altijd maatschappelijk. alles anderZ stopt een deel van haar omzet in een spaarpot (enerzijds 5 % van de omzet anderzijds geld wat geschonken wordt) om hiermee maatschappelijke projecten voor speciale doelgroepen te organiseren. Van dit geld worden ook vrijwilligers opgeleid om bij maatschappelijke projecten een bijdrage te kunnen leveren.