Zachte en/of harde managementvaardigheden?
Een succesvolle manager heeft inzicht in in zijn of haar persoonlijke harde én zachte managerskwaliteiten. Zij of hij is een teamspeler, een creatieve denker, staat open voor
feedback, straalt vertrouwen uit en is een goede luisteraar. Met een gezonde insteek voor zichzelf, het team en de omgeving waarin het team beweegt.
Organisaties behalen sneller gewenste resultaten met succesvolle teams. Waar de managers van die teams zijn teamleden laat werken vanuit zelfvertrouwen. Dan volgt onderling vertrouwen, betrokkenheid en teamkwaliteit. Dit zijn zo maar wat factoren die vallen onder de zogenoemde zachte kant van management.
Wij van alles anderZ lopen op geheel eigen wijze voor kortere of langere periode met organisaties mee om deze zachte kant van zaken juist in hoofd, hart en lijf van alle medewerkers te laten landen. Onze ongebruikelijke wijze gebeurt door mensen uit hun comfortzone te halen en buiten in de natuur met elkaar aan de gang te laten gaan. Hier zoomen we in op communicatiestijlen, groepsgedrag, persoonlijke valkuilen en talenten en halen de ware teamkracht naar boven door ervarend leren en je uit je comfortzone te halen, wat veel oplevert.
Noem het maar waarom jij en/of jouw team stappen moeten, kunnen of willen zetten om een (nog) succesvoller team te worden. Wij hebben daar een proces bij wat ongeveer zo verloopt:
Eerst gaan we een team inspireren, door te laten voelen waar natuurlijke kracht zit en waar ruimte om te veranderen. Gelijk een goed moment om te voelen of er een klik is tussen jullie en ons team. Vervolgens maken we een maatwerk programma voor jullie organisatie of team waar we mee aan de slag gaan. Afhankelijk van waar jullie staan duurt dat langer of korter en zijn er meerdere trainers en coaches bij betrokken.
Tijdens het maatwerk programma wisselen we drijfveren analyses en psychologische testen (die je helpen jezelf nóg beter te leren kennen) af met doen en ervaren. Zo nemen we jullie mee de diepte in (zie de blokken hieronder). Waarom doe we dit zo? We zijn allemaal mensen en leven in patronen. Patronen zijn lastig om te doorbreken. Wij hebben gemerkt dat onze aanpak deze patronen echt doorbreekt en mensen blijvend verandert. Het werkt.
Wij zijn een groep samenwerkende facilitators, coaches en trainers, met ieder onze eigen expertise op het gebied van verandervraagstukken bij bedrijven.
Stuk voor stuk weten wij als geen ander hoe het is om uit verbinding met de rest van een team te zijn, om eerst voor een ander te gaan zorgen en dan pas voor onszelf of hoe het is om jezelf niet goed genoeg te kennen. Ook wij hebben onszelf ‘her’ ontdekt en geven graag aan anderen mee wat we hier van geleerd hebben.
Quotes van klanten
Wij wilden weten hoe we beter konden samenwerken. Door te doen wat we altijd deden op een buitengewone plek konden we onze patronen doorzien en doorbreken.
Wij wilden weten hoe we beter konden samenwerken. Door te doen wat we altijd deden op een buitengewone plek konden we onze patronen doorzien en doorbreken.
Ik ging altijd eerst de problemen van mijn collega’s oplossen. Nu zorg ik beter voor mezelf en daardoor ook voor mijn collega’s.
We waren als team los zand, er was geen verbinding tussen ons. Nu weet ik hoe dat komt en wat ik er aan kan doen om in verbinding te gaan.
Een aantal medewerkers baalden van een aantal zaken en gingen muiten. Door samen met hen te onderzoeken waar de pijn zat lukte het ze weer mee te krijgen.
Ik wilde inzicht in mezelf om zo beter te kunnen samenwerken. Dat heb ik… én meer, ik ben weer helemaal happy in mijn werk.
Klik of tik op de plaatjes
voor meer informatie
Hierbij hanteren we de volgende uitgangspunten
CHARLES DARWIN-
Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen.
Wat en hoe we het ook doen, we doen het altijd maatschappelijk. alles anderZ stopt een deel van haar omzet in een spaarpot (enerzijds 5 % van de omzet anderzijds geld wat geschonken wordt) om hiermee maatschappelijke projecten voor speciale doelgroepen te organiseren. Van dit geld worden ook vrijwilligers opgeleid om bij maatschappelijke projecten een bijdrage te kunnen leveren.