Team alles anderZ

alles anderZ houdt van anderZ doen en dat vertaalt zich in iedere keer weer kunnen kiezen in juist dat doen wat nodig is. Niet vast zitten in wat er altijd gedaan wordt. Dit geeft ruimte en perspectief. En … kleine stapjes nemen. Niet gelijk heel hard gaan rennen, omdat dat simpelweg niet werkt. Bedenk maar zo; een marathon loop je ook niet zo maar eventjes van de ene op de andere dag. Als je aan jezelf en/of je team gaat werken heeft dat aandacht en tijd nodig en mensen om je heen die daar op de juiste manier bij helpen. Een klik met wie je dat gaat doen is dan cruciaal. Daarom wordt per project gekeken wie er het beste bij past.

Zo brengt alles anderZ, ieder project weer, de meest getalenteerde en succesvolle coaches en trainers in als begeleiders en heeft zij diverse samenwerkingsverbanden met uiteenlopende organisaties. Met deze gezamenlijke ervaring en opgebouwde expertise weten wij als geen ander een verandering teweeg te brengen.

Door anderZ te werken, van de gebaande paden af en de natuur in, waardoor het proces snel en ervaringsgericht verloopt. 

Gemma van Steekelenburg

Gemma van Steekelenburg

Ik weet wat het is om vast te zitten in een patroon of een groef.
Hoe je jezelf in de maling kunt nemen om niet dát te gaan doen wat eigenlijk wel goed zou zijn. Ik ben mezelf regelmatig tegengekomen (en soms nog hoor :)). 
In 2006 startte ik met alles anderZ, na een eerdere ondernemerservaring en vele jaren bij verschillende organisaties in dienst. Het belangrijkste wat ik als collega en medewerker inbracht was doorvragen, aandacht geven en creatieve oplossingen aanbrengen. Vanaf 2007 werd het werkveld steeds breder en de ene na de andere klus buitelde over me heen. Dit leidde ertoe dat het mij steeds meer energie kostte en op een gegeven moment teveel energie. Het werd tijd voor persoonlijke aandacht en keuzes (ondernemers hebben geen burn-out :))). Een proces van grondige persoonlijke ontwikkeling volgde en ik koos voor een nieuwe route. De aandacht, creativiteit en het doorvragen bleven en was nu onderbouwd met een flinke bak aan kennis van hoe patronen en groeven gedrag beïnvloeden. Zelfs de flinke bak aan kennis kon niet voorkomen dat ik ook hierna nog in diverse crisissen terecht ben gekomen, die me keer op keer dichter bij mezelf brachten. Ergens tegen aan botsen, in terecht komen, door de diepe put gaan en weer opkrabbelen, dat ken ik heel goed. Vroeger zou ik dan op pure kracht verder gaan nu doe ik dat met de nodige liefde voor mezelf én met die oerkracht.

Hoe ik er nu in sta? 
Ik hou van doen wat energie geeft. Ben bij voorkeur buiten in de natuur en coach en train daar teams en managers die vanuit balans in hoofd, hart en handen willen werken en managen. Ik ga aan de slag met het gehele systeem, wat er boven én onder water zit, dichtbij staat en verder weg ligt. Dat gaat ook over voelen en ervaren en de controle vastpakken en ook loslaten (en ook dat leer ik jou ook). Dat is anderZ dan anders; met je hoofd erbij, maar ook met je lijf en vooral doen. 
En tja… Soms komen er dan dingen bovendrijven waar we het vooral niet over willen hebben. Met mijn goed gevulde gereedschapskist, humor en open prikkelende vragen (eventueel met hier of daar een paard), coach ik je via ongebruikelijke routes hier dwars doorheen. Het gaat er toch over, blijft een veilig proces en zo ontstaat er ruimte voor een nieuwe stip op de horizonMet welk gereedschap? O.a. met Systemisch werk, Deep Democracy, Action Learning, Rake Vragen, Communicatiestijlen, Moderatiemethode, TMA en Paardencoaching.

’Controle’ is een dingetje
 Wij mensen denken dat we controle hebben over bijna alles wat we doen. Dat we lastige situaties met onze ratio kunnen oplossen. Wij zijn echter ook een diersoort. Met nog best veel bijbehorende dierlijke instincten en dito overlevingsdrang. Tel hier onze ingesleten patronen bij op en je beseft dat ‘controle over’ een stuk minder vanzelfsprekend is. Door jezelf min of meer bewust ‘live in actie’ te ervaren wordt je je bewust van je onbewuste en krijgt ‘controle over’ een nieuwe betekenis. Ik daag je uit, probeer het eens! 
Mijn levensmotto;  Het gaat om de reis, niet om de bestemming.’

Bij grotere teams en langere programma’s werk ik graag samen. Dat gebeurt onder andere met;

Esther Schuurmans

Ik ben Esther Schuurmans.  Ik geloof dat bevlogen medewerkers de sleutel tot succes zijn en dat iedereen een fantastische werkplek verdient. Ik geloof ook dat het de verantwoordelijkheid van iedere medewerker is elke dag met verbeteren bezig te zijn en ideeën om te zetten in resultaten. Ik geloof in de kracht van plezier op de werkvloer.

Ik heb al sinds mijn studietijd grote affiniteit met bedrijfsprocessen, kwaliteit en werkplezier. Na mijn studie bedrijfseconomie ben ik als adviseur aan de slag gegaan op het gebied van kwaliteitsmanagement en veiligheid. Sinds 1997 ben ik zelfstandig ondernemer en begeleid ik organisaties in diverse branches bij het behalen van certificeringen, het onderhouden van managementsystemen en continue verbetering.  Ruim 15 jaar geleden ben ik geïnspireerd geraakt door lean management. Ik ben gecertificeerd Master black belt in lean en opgeleid in systemisch werk.

In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier en enthousiasme organisaties begeleid met het realiseren van een continue verbetercultuur, in de rol van adviseur, facilitator, trainer of coach. Dit plezier in continu verbeteren is aanleiding geweest om mijn ervaring en aanpak vast te leggen in het boek ‘Lean in de logistiek’ en de podcast “lean en leiderschap” te introduceren en hiermee zoveel mogelijk mensen met lean denken en werken te inspireren. Het is mijn passie om mensen op alle niveau’s in de organisatie, van directie tot werkvloer, te coachen en te begeleiden met aandacht voor de harde en de zachte kant van veranderen.

Ik word herkend als resultaatgericht zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.

Marion heb ik leren kennen als een collega coach die effectief helpt bij het opruimen van conflicten binnen organisaties. Niet door het vuur in het conflict te doven maar door de mensen vanaf de zijlijn te coachen en anders naar de hitte te laten kijken.

‘Ik zet mijn ervaring op het gebied van (interim)managent, Lean management en verandermanagement in om structurele veranderingen te begeleiden. Vanuit  samenwerking en verbinding creëer ik  beweging in een nieuwe richting. Hierbij heb ik veel aandacht voor wat dit doet met het leiderschap, teams en het individu. Deep Democracy is voor mij een methodiek waardoor teams en organisaties nog beter zelf aan de slag gaan.’

Christoph Maria is behalve paardencoach ook TMA coach, action learning coach, effortless coach en burn-out coach. Christoph Maria benadert organisatieproblemen vanuit sociocratie, de organisatiekunde van gelijkwaardigheid en consentbesluitvorming. Zijn kracht is om individuele en teamgebonden traumatische belevenissen uit het verleden te kunnen laten ontdekken en oplossen. 
‘Ik coach teams en managers en ondernemers en train professionale coaches en trainers naar hun next level.  Mijn aanpak is persoonsgericht, gericht op veiligheid en duidelijkheid, met aandacht voor de groeibehoefte en groeipotentie van iedereen. Ik geniet ervan als leden van een team zichzelf heruitvinden en daardoor het team als geheel naar een hoger plan tillen”. 

Rebecca is Paardencoach en komt erbij als er met groepen vanaf zes personen met de paarden aan de slag gewerkt wordt. Zij is een waardevolle collega die rust en ruimte in het programma brengt en tijd geeft om te laten landen wat er moet landen. 

‘Ik coach en train individuen en organisaties bij en in veranderingsprocessen en geef aandacht aan de psychosociale processen in combinatie met mijn systemische werkwijze. Mijn aanpak is persoonsgericht, altijd in de context van het systeem , hartelijk en open, motiverend om uit je comfortzone te stappen om via opgedane inzichten naar een vernieuwd uitzicht toe te werken.’

Hilda Bos- Meems 

Als ervaringsdeskundige en gebaseerd op een aantal bronnen en theorieën wil zij graag een poosje met je meelopen en er op uit gaan. Letterlijk, als wandelcoach. Even naar buiten, op een plek waar je kunt ‘aarden’ en waar je je verhaal in alle veiligheid kunt doen en waar we het ook laten. Of gedurende een kloosterretraite, waar de stilte en rust, maar ook een speciaal thema je enerzijds stilzetten, maar aan de andere kant ook zullen uitdagen.

Kenmerken van haar coaching zijn: bij voorkeur buiten, laagdrempelig, veilig, respect en invoelend voor wat jou ten diepste drijft, gericht op (terugkeer van) balans.

Wil jij op praktische wijze een analyse krijgen van jezelf als leider? alles anderZ werkt ook samen met collega’s die mooie programma’s hebben. Leaderstrainingen heeft een exclusieve leiderschapsanalyse in één dag ontwikkeld. Met jezelf als leider aan de slag (tussen de paarden). Gebaseerd op het ‘spiegelende’ vermogen van paarden en de kracht van de kudde krijg jij op deze dag inzicht in hoe je overkomt op je team en weet je hoe je jouw leiderschap verder kunt uitbouwen.

Bij Leaders draait het om leiderschap. Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat je jouw doelen kan realiseren. Een teamleider zorgt ervoor dat de teamdoelen gerealiseerd worden. Wat jouw doelen ook zijn; Leaders is getting you there.

 

Hoe fijn zou het zijn, als er sprake is van uitval door stress of burn-out, om binnen 24 uur gebeld te worden door iemand die kan helpen? Iemand bij de medewerker in de buurt waarbij hij of zij snel terecht kan.

  • De VitaliteitsGroep helpt bedrijven de vitaliteit van zowel het individu als de onderneming te verbeteren. Hierbij wordt het werkplezier vergroot en het ziekteverzuim verminderd.
  • Als jij als werkgever investeert in duurzame inzetbaarheid, dan zorg je ervoor dat medewerkers loyaal blijven aan jouw bedrijf.

alles anderZ werkt samen met de vitaliteitsgroep om expertise te delen en elkaar te versterken.
Wij leveren aan hun en zij aan ons.

Onze klanten zijn allemaal anders,
één ding is hetzelfde:

ze willen van hun vaste patronen af!

De Cijfers:

Hoeveel jaar doen we dit?

Gratis kennismakingssessies per jaar

samenwerkende partners

Neem contact met ons op

Ben je trainer coach of heb je een interessante tool die wij wellicht kunnen gebruiken in onze programma’s?