alles anderZ….

houdt van anderZ doen en dat vertaalt zich in iedere keer weer kunnen kiezen in juist dat doen wat nodig is. Niet vast zitten in wat er altijd gedaan wordt. Dit geeft ruimte en perspectief. En … kleine stapjes nemen. Niet gelijk heel hard gaan rennen, omdat dat simpelweg niet werkt. Bedenk maar zo; een marathon loop je ook niet zo maar eventjes van de ene op de andere dag. Als je aan jezelf en/of je team gaat werken heeft dat aandacht en tijd nodig en mensen om je heen die daar op de juiste manier bij helpen. Een klik met wie je dat gaat doen is dan cruciaal. Daarom wordt per project gekeken wie er het beste bij past.

Zo brengt alles anderZ, ieder project weer, de meest getalenteerde en succesvolle coaches en trainers in als begeleiders en heeft zij diverse samenwerkingsverbanden met uiteenlopende organisaties. Met deze gezamenlijke ervaring en opgebouwde expertise weten wij als geen ander een verandering teweeg te brengen.

Door anderZ te werken, van de gebaande paden af en de natuur in, waardoor het proces snel en ervaringsgericht verloopt. 

Gemma van Steekelenburg

Gemma van Steekelenburg

Ik weet wat het is om vast te zitten in een patroon of een groef.
Hoe je jezelf in de maling kunt nemen om niet dát te gaan doen wat eigenlijk wel goed zou zijn. Ik ben mezelf regelmatig tegengekomen (en soms nog hoor :)). 
In 2006 startte ik met alles anderZ, na een eerdere ondernemerservaring en vele jaren bij verschillende organisaties in dienst. Het belangrijkste wat ik als collega en medewerker inbracht was doorvragen, aandacht geven en creatieve oplossingen aanbrengen. Vanaf 2007 werd het werkveld steeds breder en de ene na de andere klus buitelde over me heen. Dit leidde ertoe dat het mij steeds meer energie kostte en op een gegeven moment teveel energie. Het werd tijd voor persoonlijke aandacht en keuzes (ondernemers hebben geen burn-out :))). Een proces van grondige persoonlijke ontwikkeling volgde en ik koos voor een nieuwe route. De aandacht, creativiteit en het doorvragen bleven en was nu onderbouwd met een flinke bak aan kennis van hoe patronen en groeven gedrag beïnvloeden. Zelfs de flinke bak aan kennis kon niet voorkomen dat ik ook hierna nog in diverse crisissen terecht ben gekomen, die me keer op keer dichter bij mezelf brachten. Ergens tegen aan botsen, in terecht komen, door de diepe put gaan en weer opkrabbelen, dat ken ik heel goed. Vroeger zou ik dan op pure kracht verder gaan… Nu doe ik dat met de nodige liefde voor mezelf én met die oerkracht.

Hoe ik er nu in sta? 
Ik hou van doen wat energie geeft. Ben bij voorkeur buiten in de natuur en coach en train daar teams en managers die vanuit balans in hoofd, hart en handen willen werken en managen. Ik ga aan de slag met het gehele systeem, wat er boven én onder water zit, dichtbij staat en verder weg ligt. Dat gaat ook over voelen en ervaren en de controle vastpakken en ook loslaten (en ook dat leer ik jou ook). Dat is anderZ dan anders; met je hoofd erbij, maar ook met je lijf en vooral doen. 
En tja… Soms komen er dan dingen bovendrijven waar we het vooral niet over willen hebben. Met mijn goed gevulde gereedschapskist, humor en open prikkelende vragen (eventueel met hier of daar een paard), coach ik je via ongebruikelijke routes hier dwars doorheen. Het gaat er toch over, blijft een veilig proces en zo ontstaat er ruimte voor een nieuwe stip op de horizonMet welk gereedschap? O.a. met Systemisch werk, Deep Democracy, Action Learning, Rake Vragen, Communicatiestijlen, Moderatiemethode, TMA en Paardencoaching.

’Controle’ is een dingetje
 Wij mensen denken dat we controle hebben over bijna alles wat we doen. Dat we lastige situaties met onze ratio kunnen oplossen. Wij zijn echter ook een diersoort. Met nog best veel bijbehorende dierlijke instincten en dito overlevingsdrang. Tel hier onze ingesleten patronen bij op en je beseft dat ‘controle over’ een stuk minder vanzelfsprekend is. Door jezelf min of meer bewust ‘live in actie’ te ervaren wordt je je bewust van je onbewuste en krijgt ‘controle over’ een nieuwe betekenis. Ik daag je uit, probeer het eens! 
Mijn levensmotto;  Het gaat om de reis, niet om de bestemming.’

Door de jaren heen heb ik geconstateerd dat alleen maar alleen is. Er valt meer te bereiken als je samenwerkt. Ik werk samen met de volgende partijen:

Sinds april 2023 werk ik samen met Kern Konsult. Hier dragen alle adviseurs verantwoordelijkheid voor groei en ontwikkeling. We werken samen op basis van ondernemerschap, delen dezelfde drive en bundelen onze krachten. Wij versterken elkaar, leren van elkaar en zetten elkaars kwaliteiten in.

Als kind leren we lopen, met vallen en opstaan. Stap voor stap en vol verwondering betreden we een nieuwe wereld. Nieuwe werelden ontdekken zit in het DNA van ons allemaal. Kern Konsulters weten die kern in mensen en organisaties aan te spreken en om te zetten in daden van betekenis. Wij begeleiden pionierende organisaties die oplossingen zoeken voor de complexe vraagstukken van deze tijd. Ontdekken is onze kern.

 

Born Talents biedt op een verfrissende manier coaching voor professionals die zich willen ontwikkelen en de ambitie hebben om het beste uit zichzelf te halen. Er zijn diverse talent development programma’s voor persoonlijke effectiviteit, leiderschap & team dynamiek met het paard als spiegel.

Iedereen heeft talent, maar bij veel mensen is het zelfbewustzijn over hun talent onderontwikkeld of weggezakt. Born Talents ondersteunt professionals in hun persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Het unieke aan Born Talents talent development is de inzet van paarden. In de ontmoeting met het paard komen intenties, gevoelens en emoties, maar ook gedragspatronen snel en helder aan de oppervlakte. In één sessie kan het paard, als spiegel, je leven letterlijk veranderen. Een professionele coach begeleidt deze ontmoeting en integreert de inzichten in een totaalprogramma.

 

Hoe fijn zou het zijn, als er sprake is van uitval door stress of burn-out, om binnen 24 uur gebeld te worden door iemand die kan helpen? Iemand bij de medewerker in de buurt waarbij hij of zij snel terecht kan.

  • De VitaliteitsGroep helpt bedrijven de vitaliteit van zowel het individu als de onderneming te verbeteren. Hierbij wordt het werkplezier vergroot en het ziekteverzuim verminderd.
  • Als jij als werkgever investeert in duurzame inzetbaarheid, dan zorg je ervoor dat medewerkers loyaal blijven aan jouw bedrijf.

alles anderZ werkt samen met de vitaliteitsgroep om expertise te delen en elkaar te versterken.
Wij leveren aan hun en zij aan ons.

Onze klanten zijn allemaal anders,
één ding is hetzelfde:

ze willen van hun vaste patronen af!

De Cijfers:

Hoeveel jaar doen we dit?

Gratis kennismakingssessies per jaar

samenwerkende partners

Neem contact met ons op

Ben je trainer coach of heb je een interessante tool die wij wellicht kunnen gebruiken in onze programma’s?