Een gereedschapskist voor de manager en zijn team

 

Of je voor jezelf aan de slag gaat of samen met je team, goed gereedschap is het halve werk. Met goed gereedschap lukt het sneller om die betere versie te worden én te blijven. Zo verloopt een verandertraject sneller en soepeler. Hierbij zijn wij Nederlanders vooral een volk van ‘zelf doen’; Dit faciliteren wij graag. Sterker nog, het is een van onze persoonlijke doelen; zorgen dat jij met ons gereedschap zelf aan de slag kunt. alles anderZ werkt vanuit het volgende startpunt: de verbinding tussen Hoofd, Hart en Lijf. Daar hoort gereedschap bij wat daarover gaat en raakt. En wat wij dus in effectieve sessies en programma’s aanbieden.

We hebben het over het vinden van jouw persoonlijke kracht. Weten wanneer je jezelf op slot zet en open staat voor jezelf en de ander. Tijd maken voor het gedoe, bij jezelf, je collega’s en in teams. Vrijmoedig spreken en Openhartig luisteren. Vrij om de juiste Rake Vragen te stellen. Herkennen wanneer er sabotage gedrag plaatsvindt. Tijd voor zijn en blijven! Denk aan systemisch werk, communicatiestijlen, Rake Vragen, Actief Leren tijdens doen en ervaren. Altijd met wederzijds vertrouwen als basis.

Eerst laten we je ervaren hoe deze gereedschappen gebruikt kunnen worden en leren je daarna wat jij er zelf mee kunt. Tegelijkertijd bepaal jij zelf wat er in jouw gereedschapskist al zit en/of nog aangevuld moet worden. En nee, je krijgt geen paard mee naar huis. Dat paard zit in jezelf, je moet hem (of haar) alleen nog even gaan ontdekken. 

De gereedschappen waar we hieronder dieper op in gaan, worden allemaal in meer of mindere mate tijdens onze trainingen gebruikt (en in sommige gevallen slechts 1 op 1). Eerst ter kennisgeving verteld. Dan luchtig mee gespeeld. Vervolgens dieper op in gegaan (en in sommige gevallen langer 1 op 1 bij stil gestaan). Tot er, afhankelijk van de behoefte van de deelnemer genoeg geland is om er zelf mee aan de slag te gaan.

 

wat zit er o.a. in onze gereedschapskist / rugzak?

Wees de beste versie van jezelf!

Kom ervaren wat jij anderZ kan doen! Vraag naar meer informatie over een kennismakingssessie voor jezelf of samen met je team!