Hoe is het nu? Loop je ergens vast?
Heb jij een vraag? Probleem? Issue? Gedoe?

Soms is het fijn als iemand met een neutrale blik,van buitenaf meekijkt met waar jij in zit
  

 

Je bent prima in staat de boel zelf te organiseren. En toch… Soms wil je wel even iemand die vanaf een neutrale plek (van buitenaf) met je mee kijkt. Iemand die je een ander perspectief aanreikt, je helpt buiten je eigen gebaande paden te denken, het waagt met jou uit te zoomen van waar je in zit, jouw persoonlijke vuur voor wat er speelt weer aanwakkert.

Wij zijn expert in deze meedenk acties! En het concept is simpel;

We voeren (online) een Systemisch gesprek waar aandacht is voor oorsprong en historie, erbij horen, ordening en uitwisseling. Samen vanuit het lege midden gewaar zijn en waarnemen. Dit geeft gegarandeerd snel en praktisch nieuwe inzichten op alle niveaus.  

 

Waar kun je ons voor bellen? Hier zijn wat voorbeelden:

 

  • Je loopt in je werk tegen zaken aan die je tegen staan op te pakken. Het liefst schuif je ze door
  • Het team is best lekker bezig maar je merkt dat toch niet alles gezegd wordt en weet als je dit laat voortduren dat de boel dan gaat etteren. Doe je dan een grote actie of kan het ook met iets kleins?
  • Je moet een strategiedag organiseren en loopt vast op de juiste balans tussen leuk en leerzaam.
  • Er is gedoe in het team en bent op zoek naar de juiste vraag om de boel in beweging te zetten.
  • Je kunt er niet precies je vinger op leggen maar voelt dat er wat speelt en broedt op de juiste actie om beweging te creëeren.  

 

En ….. wil je hier wel eens anderZ naar kijken? 

 

 

Gelijk al een vraag? Probeer het gewoon! Online denken we met je mee en ontdek jij wat de enorme toegevoegde waarde daarvan voor jou kan zijn. 

 

‘Ze wil het echt niet begrijpen en zet, zonder dat ze er erg in heeft, het hele proces vast. Ik heb al van alles gedaan; haar een begeleidende coach gegeven, diverse teamdagen georganiseerd en al vele gesprekken met haar gevoerd. Er gebeurt echter gewoon niet wat moet gebeuren en we komen niet verder.’ 

Directeur Kees belde me over zijn manager die leiding gaf aan een project binnen zijn organisatie waar heel veel vanaf hing. Zijn vraag was simpel; kijk eens mee, wat gebeurt hier nu? Zie ik het niet goed? Zoals altijd zoomde ik eerst in én vooral ook uit met wat omtrekkende vragen om uit te vinden welk beeld er leeft, wat er in het plaatje zit en wat er buiten valt, wie er mee doen en wie welke rol heeft. Zo samen uitzoomend kregen we beiden meer beeld en geluid bij de oorsprong van het project het ontstaan en haar spelers en rollen.

‘Waar sta jij eigenlijk, als je haar helpt in dit proces?’ Vraag ik hem op enig moment. In de stilte aan de andere kant van het beeld zit een antwoord, maar ook ik kan me vergissen. Het is fijn om dit te ’testen’. Ik laat Kees de situatie visualiseren door met ankers de kwestie op de grond uit te leggen. Samen bepalen we wat er op de grond komt te liggen. Het proces, de manager, het team en hijzelf. Vanaf zijn plek in het nu kijkt hij hiernaar en zo wordt het voor hem duidelijk. Bevestigend klinkt het dan; ‘Ik sta in de weg, zit er met mijn neus op en wil te hard ‘helpen’. Het moet slagen! Kees bepaalt op basis van deze sessie zijn koers en we beëindigen ons gesprek.

Wat doet dit uiteindelijk? Later, als ik nog eens nabel, hoor ik van hem dat er ruimte is ontstaan voor haar om te bewegen. Die is door iedereen in de organisatie gevoeld en omarmd. 

Als we er te dicht op zitten, is het lastig te zien waar de knoop zit. Door een duidelijke efficiënte interventie met aandacht voor alle lagen in het proces kan dit snel duidelijk worden.

 

Hoe werkt het?

We spreken elkaar online, uiterlijk 48 uur nadat je je bij ons gemeld hebt, in een 1 op 1 gesprek van maximaal een uur. Vanaf deze plek wordt helder wat er speelt, daar zoomen we op in én uit en stellen we je  goeie rake vragen over, waardoor je op onder- en bovenstroom andere inzichten, ideeën dan wel handreikingen krijgt. Een aantal methodes die we hierbij gebruiken zijn; Systemisch Werken, Deep Democracy, Action Learning en Rake Vragen.

En de kosten hiervoor? Die bepaal jij zelf! Op basis van wat jij het achteraf waard vond. Dat geef jij aan en daar sturen we een factuur voor.

DUS, Jij hebt iets waar een meedenk actie op losgelaten mag worden

we plannen een ZOOM call, jij legt je kwestie voor. Daar voeren we een gesprek over en vervolgens bepaal jij de prijs. alles anderZ stuurt je voor dit bedrag een factuur. Heeft het gesprek je geen inzichten, praktische handreikingen dan wel nieuwe ideeën gegeven, dan zijn er ook geen kosten. Uiteraard leren we er graag van en vragen we ook dan je oprechte feedback wat je er echt van vond.

Met wie voer je het gesprek?

Gemma is je meedenkexpert! Zij weet wat het is om (kort of wat langer) vast te zitten in een patroon of groef. Hoe je jezelf in de maling kunt nemen om niet dát te gaan doen wat eigenlijk wel goed zou zijn. Zij is zichzelf regelmatig tegengekomen (en soms nog hoor :)) en heeft daar veel van geleerd. Kennis die ze graag met je deelt, maar je liever nog zelf laat ervaren, omdat het dan beter beklijft. Zij is ervaringsdeskundige in hoe organisaties hun ding doen en weet als zelfstandig ondernemer ook heel goed waar je tegen aan kunt lopen. Het belangrijkste wat zij inbrengt is aandacht, doorvragen en creatieve oplossingen aanbrengen. Met haar goed gevulde gereedschapskist, humor en open prikkelende vragen komt ze in dit gesprek snel tot de kern van de zaak. 

Wij beloven je in ieder geval dit:

  • Het wordt helder waar de knoop zit of het antwoord gezocht kan worden.
  • Je krijgt verrassende nieuwe inzichten op boven- én onderstroom.
  • Je kunt snel en effectief weer verder met waar je mee bezig was.

 

Neem contact met ons op om je probleem, vraag, issue, het gedoe te bespreken.

ALS JE DOET WAT JE ALTIJD DEED, KRIJG JE WAT JE ALTIJD KREEG.

ALLEEN JIJZELF KAN HET ANDERS GAAN DOEN!