Scrooge in het park, Deze kerst ben ik een beetje druk!

In een goed gesprek met de directeur van het Zuiderparktheater deelde ik een keer mijn wens; namelijk een theatervoorstelling realiseren tussen de paarden. Op de groene buitenlocatie waar ik werk. Deze kerst wordt mijn wens werkelijkheid. En… deze voorstelling vind niet alleen op die magische plek plaats waar ik op andere dagen managers en hun teams via de paarden coach en train. In het hele Zuiderpark zijn allerlei acts te vinden! Aan deze theatervoorstelling meewerken doe ik omdat het tot interessante ontwikkelingen leidt als je zaken samenvoegt die op het eerste oog niet logisch zijn.

De productie heet Scrooge, en is een eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal van Charles Dickens ’A Christmas Carol’. Deze unieke muziektheater- winterwandeling is een combinatie van locatietheater, met kinderen en volwassenen, opera, musical, koor, dans, toneel, percussie en… paarden!

Zaken (ook in een manege) aan elkaar koppelen die op het eerste oog niet logisch zijn, hoe dat werkt? Ik geloof dat kruisbestuiving een bijzonder effect heeft. Door kunst en cultuur aan te bieden op een ongewone plek, het publiek in een goed verhaal mee te nemen, komen mensen in beweging en het zet hen aan het denken. Tussen de paarden maakt het geheel nog spannender en interessanter om naar beiden te kijken.

Scrooge in het park
Zie, hoor, ruik en voel hoe de vrekkige mensenhater Scrooge reizend door verleden, heden en toekomst in het Zuiderpark tot inkeer komt. De voorstelling start in het Zuiderparktheater, waar het publiek wordt verwelkomd met glühwein, warme dekentjes en Christmas Carols, die elke avond door een ander koor uit de regio gezongen worden. Na een introductie van het verhaal in het openluchttheater wandelt het publiek naar negen verschillende locaties in het Zuiderpark, alwaar de Kerstgeesten Scrooge’s leven in Verleden, Heden en Toekomst tot verbeelding brengen.

Eén van de locaties is Manege De Eendenkooi, waar een operazangers te paard licht werpt op het liefdesleven van Scrooge. Ook brengt het publiek in het park o.a. een bezoek aan Scrooge’s schooltijd, zien we in Het Glazen Huis wat de huidige generatie DJ’s van Scrooge en de Kerstgedachte vindt, en worden er in de Toekomst angstwekkende beelden opgeroepen door de dansers van Flow Performing Arts. De voorstelling wordt afgesloten in het Zuiderparktheater, waar het publiek een grande finale met dertigkoppige cast en koor te wachten staat.

Praktische informatie (kaartverkoop: Zuiderparktheater)
Data
Za. 23 december, 19:30 (try-out)
Di. 26 december, 19:30 (première)
Wo. 27 december, 14:30 & 19:30
Do. 28 december, 19:30

Start- en eindpunt voorstelling
Zuiderparktheater
Henriëtte Roland Holstweg 100
2533 ST Den Haag

Prijzen (incl. servicekosten)

  • Voorverkoop (vanaf 1 november): € 19,00
  • Familiepakket (4 tickets): € 51,00
  • VIP: € 35,00*
  • Ooievaarspas: € 6,00**
  • VIP-Familiepakket (4 VIP-tickets): € 118,00
*

*          Een VIP-ticket of VIP-Familiepakket bevat een bijzondere ontvangst, drie consumpties p.p. en warme hapjes.
**         U kunt op elke pas maar 1 kaartje bestellen en moet het kaartje aan de kassa laten controleren.

 

een voorproefje

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Wil je dit doorbreken?  alles anderZ begeleid managers en teams in het daadwerkelijk realiseren en verankeren van veranderingen. Zowel in het brein, als het hart én het lichaam.