‘Kun je je werk loslaten? Driekwart van werknemers heeft geen uitknop.’ Dit was de titel van een post van een collega – coach. Ik ging bij mezelf te rade en bedacht dat ik eigenlijk altijd wel een soort van aan het werk ben. Als zelfstandig ondernemer, trekker van de Maatschappij commissie & vrijwilliger van een vereniging, moeder van twee heerlijke puberende dochters (& ega die druk is) én een druk sociaal leven, is er altijd wel wat te doen.

 

 

Voor mij betekent ‘werken’ dat ik huishoudelijke, zakelijke, vrijwillige en sociale acties door elkaar mix. Ik noem het niet werken maar ‘mijn ding doen’. Al wat langer geleden heb ik mezelf de keuze gegeven vooral leuke dingen te doen, die dus niet voelen als ‘werk’.

Dit herinnerde mij ook aan een e-mail van een eindredacteur van een blogsite (waar ik schrijf over mijn leven). Hij tikte mij op de vingers vanwege het feit dat mijn blogs teveel over mijn ‘werk’ gingen. Tsja, een interessante discussie, want waar schrijf ik dan wél over? Huishoudelijke, zakelijke, vrijwillige of sociale acties lopen steeds meer door elkaar, de lijnen vervagen, ook doordat de moderne technologie dit zo eenvoudig maakt. In gesprekken met vrienden, collega’s en klanten merk ik dit ook, het geldt niet alleen voor mij.

Dus vraag ik me af …..Wat zie jij als ‘werken’ dan wel als ‘dingen doen die je leuk vind’? Acties die je doet omdat ze moeten, omdat ze mogen of simpelweg kunnen? Vraag jij jezelf wel eens af waar het werkwoord ‘werken’ eigenlijk nog op van toepassing is? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Tot slot: Je begrijpt, ik doe mijn ding heel graag, Sterker nog, voor mij betekent het nogal eens dat ik te hard loop met ‘mijn ding doen’! Verplicht ‘even niets doen’ staat dan op het recept. Dus.. ben benieuwd hoe jij dát oplost!

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Wil je dit doorbreken?  alles anderZ begeleid managers en teams in het daadwerkelijk realiseren en verankeren van veranderingen. Zowel in het brein, als het hart én het lichaam.